Hood Groove Management Εντυπωσίασαν οι The Music Box στο άνοιγμα του TEDx Athens 2016

Ήταν μία πολύ όμορφη ημέρα, με δυνατές συγκινήσεις. Αρκετές ενδιαφέρουσες ιστορίες και αρκετοί άνθρωποι που είχαν να μοιραστούν κάτι με όσους ήταν εκεί και όσους παρακολουθούσαν ζωντανά το TEDx Athens 2016.

Από το πρωί έξω από το θέατρο Παλλάς είχε αρκετό κόσμο. Όλα ξεκινούσαν με το registration και με πρωινό και καφέ. Γύρω στις 10πμ οι πόρτες άνοιξαν και ο κόσμος μπήκε μέσα στο επιβλητικό θέατρο.

Η ώρα πλησίαζε 10:30, όταν τα φώτα έσβησαν και μουσική ξεκίνησε να παίζει. Στην σκηνή επάνω ένας προβολέας έπεσε πάνω στον μικρό Γιαννάκη (Spongepop) που χόρευε Popping και στον παππού του (Πάνος Κόκορης) που αναζητούσε την πηγή του ήχου.

Έφτασε στο δωμάτιο και άνοιξε την πόρτα και εκεί είδε τον μικρό να χορεύει. Ο μικρός τρόμαξε μόλις τον αντιλήφθηκε. «Που έμαθες να χορεύεις popping έτσι;» τον ρώτησε και ο μικρός του απάντησε ότι βλέπει από το ιντερνετ και προπονείται στο δωμάτιο του. Ο παππούς θυμήθηκε τα νιάτα του που χόρευε Popping και τότε ο μικρός αναρωτήθηκε αν είναι τόσο παλιό.

«Οι ρίζες του popping πηγαίνουν πολύ πίσω στο χρόνο και προέρχονται από οτιδήποτε έχει κίνηση» ήταν τα λόγια του παππού πριν ξεκινήσει να λέει στον μικρό μία ιστορία.

Οι The Music Box πήραν την σκηνή και με τον ήχο της θάλασσας, δημιούργησαν κύματα δείχνοντας ένα από τα βασικά styles του popping. Η συνέχεια μας πήγε στην Αίγυπτο και την εποχή των Φαραώ, όπου οι χορευτές έδειξαν τις ρίζες του King Tut (King Tutankhamun – Βασιλιάς Τουτανχαμών), το κομμάτι έκλεισε με τον εντυπωσιακό ήχο πέτρας που γυρίζει σαν να κλείνει μία σαρκοφάγος.

Τα φώτα έπεσαν, ήχος πόρτας που έκλεισε και οι χορευτές πήραν θέση. Επόμενο style ήταν το puppet. Τρεις χορευτές ήταν οι μαριονέτες και οι υπόλοιποι οι χειριστές τους. Οι μαριονέτες φεύγοντας άφησαν ένα γυαλί, όπου οι χειριστές προχώρησαν και κουτούλησαν πάνω του. Ήταν η στιγμή να δείξουν πως η τέχνη του μιμητισμού μπήκε στο Popping. Το miming style εντυπωσίασε καθώς και ο συνδυασμός του με τα glides (τα γλιστρήματα) του Jimmy Eh.

Επόμενο θέμα ήταν οι επιρροές από τα ρομπότ και τις ταινίες. Robot style που είναι η κλασσική έννοια όταν κάποιος θέλει να εξηγήσει το τι είναι Popping.

Εκεί βγήκε ο παππούς με τον μικρό και του είπε ότι όλα αυτά, αλλά και άλλα πολλά ενώθηκαν και φτάσαμε στο σήμερα για να μπουν όλα κάτω από την ομπρέλα του Popping. Εκεί το σήμα δόθηκε, όλοι οι χορευτές πήραν θέση και η χορογραφία που έδειχνε το Popping με όλα τα styles του ξεκίνησε.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου χορού και βάση για αυτό είναι η μυική διάσπαση που δίνει το εφέ του pop (το επονομαζόμενο hit), το οποίο έκανε όλη την παρουσία πολύ πιο εντυπωσιακή και κάτι που φαινόταν από το πιο απόμακρο σημείο του θεάτρου.

Η χορογραφία τελείωσε, το σήμα του TEDx Athens άναψε. Το χειροκρότημα κάτι παραπάνω από θερμό. Το σήμα είχε δοθεί για να ξεκινήσει δυνατά η ημέρα στο θέατρο Παλλάς και για το τι θα ακολουθούσε. Η όμορφη εμπειρία του TEDx Athens 2016 είχε μόλις ξεκινήσει.

Οι χορευτές προσέφεραν και στο κομμάτι του experience καθώς κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο στην στοά που ήταν τα side events και οι χορηγοί.

περισσότερα για το project διαβάστε ΕΔΩ

HoodGroove

Hood Groove Management Οι υποστηρικτές μας

Hood Groove Management Awards

Best Dance Group Management Firm - Global Hospitality Awards 2019 Street Entertainment Company of the Year - Innovation & Excellence Awards 2020 Best Dance Group Management Firm - Global Hospitality Awards 2020 Street Entertainment Company of the Year - Innovation & Excellence Awards 2021 Prestige Award 2021

Hood Groove Management Που θα μας βρείτε

HoodGroove
  • Kallikratous 40 St, Ano Liosia
    13344 Athens

  • +30 6955472834

  • #

  • info@hoodgroove.com

Powered by: PowerSite

Copyright © 2024 - All rights reserved | www.hoodgroove.com